Team Lunden-hesten Ghita Nørby træner godt og får flere og flere muskler. Axel Jacobsen er meget tilfreds med den 2-årige hoppes træningsindsats.

Ghita Nørby udvikler sig stille og roligt og er en hoppe, travtræner Axel Jacobsen har store forventninger til. Hun kommer sandsynligvis til start i løbet af foråret, og det er planen, at hun senere på året (2021) skal deltage i nogle af årgangsløbene for 3-årige hopper.

Men lige nu træner hun flittigt på Lunden. Der er lavet en lille video med hende og hendes tre staldkammerater, som du kan se på Facebook (Team Lunden/Charlottenlund Travbane). Ghita Nørby bliver ved denne lejlighed kørt af den erfarne amatørkusk Jørgen Sthelis, der har en delvis blå hjelm på.

– Ghita træner sammen med vores bedste 2-åringer, så hun er kommet langt. Hun ligger meget lavt i puls efter træningen, og det fortæller mig, at hun har en stor lungekapacitet, forklarer Axel Jacobsen.

Han er ikke meget for at konkretisere, hvornår hun skal i prøveløb.

– Via fart og styrke i træningen siger hun siger selv til, når hun er klar. Hun følger det træningsprogram for ungheste, som jeg har arbejdet med i mange år. Jeg lægger stor vægt på, at hun får bygget mange muskler på, så følger teknikken og den høje fart senere. Og jeg kan tydeligt mærke, at hun bliver stærkere og stærkere, siger Axel Jacobsen.

Træningsprogrammet er baseret på tre ugers forløb med tung træning og intervaller på banen og herefter et kort ophold med fokus på afslapning på gården.

Han understreger, at Team Lunden-hesten gør det rigtig godt i træningen.

– Hun udvikler sig, som hun skal, så jeg er meget positiv. Der er noget i hende, som jeg rigtig godt kan lide. Hun har et stort potentiale, konkluderer Axel Jacobsen.

Mere staldnyt om Ghita Nørby medio december.